Відділення "Будівництво та цивільна інженерія"

 

Шеремет Ірина Анатоліївна – завідувач відділення "Будівництво та цивільна інженерія", спеціаліст вищої категорії

 

 

Особливе місце в розвитку Новобузького коледжу Миколаївського національного аграрного університету займає будівельне відділення, зокрема підготовка молодшого спеціаліста техніка-будівельника спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія".

Будівельник – це справжній художник своєї справи. Кожен будинок потрібно побудувати так, щоб на нього хотілося дивитися, щоб в ньому хотілося жити. Праця будівельника завжди потрібна людям. Без неї не обходиться жодна галузь народного господарства.

Випускник коледжу спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія" може працювати в різноманітних будівельних організаціях. Сьогодні їх можна зустріти всюди, де будуються цивільні і промислові споруди, де виготовляються сучасні будівельні конструкції, у дослідницьких і будівельних організаціях і фірмах.

Спеціальність "Будівництво та цивільна інженерія" була створена в 1984 році в Новобузькому технікумі механізації та електрифікації сільського господарства і має значні здобутки у підготовці молодших спеціалістів техніків-будівельників.

Першим завідувачем відділення був Коваленко Віктор Петрович. В 1988 році його естафету підхопив Григоревський Віктор Валентинович. Котова Валентина Андріївна керувала відділенням з 1991 по 2006 р. З 2006 по 2010 рік зав.відділення був Гуденко Валерій Іванович. Зараз відділенням керує випускниця нашого коледжу, молода, енергійна, завзята Шеремет Ірина Анатоліївна.

Відділення повністю забезпечене педагогічними кадрами, з них: 29% спеціалісти вищої категорії. Методичне та матеріально-технічне забезпечення відповідають сучасним вимогам і забезпечують державну гарантію якості освіти.

Свій фаховий рівень студенти підвищують під час проходження навчальних та технологічних практик, виконуючи ремонтні роботи в гуртожитках та навчальному корпусі. За період практики набувають навичок виконання штукатурних, мулярських, малярських, облицювальних робіт. Студенти отримують робітничу професію: муляр 3-го розряду.

Після закінчення коледжу і отримання диплома з кваліфікацією технік-будівельник, випускники мають право працювати на посаді майстра, техніка-будівельника або продовжувати навчання для одержання повної вищої освіти в Одеській державній академії будівництва та архітектури, з якою укладено довгостроковий договір на ступеневу освіту.

Випускники коледжу, здобувши вищу освіту, повернулись в рідний коледж і працюють викладачами – Шеремет Ірина Анатоліївна., Васильєва Олена Олександрівна.

На відділенні проводяться цікаві, добре підготовлені тематичні кураторські години, конкурси, олімпіади.

У коледжі створені всі умови для життя і навчання майбутніх спеціалістів.

Дають міцні знання та проводять виховну роботу на відділенні циклова комісія професійної та практичної підготовки, циклова комісія фізико-математичних дисциплін, циклова комісія гуманітарних дисциплін, на яких працюють висококваліфіковані викладачі.

Одержані багатогранні якісні знання дозволяють випускникам вільно адаптуватись в умовах ринкової економіки, працювати на високих посадах.

Випускники коледжу, маючи саму затребувану спеціальність в будівельному комплексі України, легко знаходять роботу в будь-якому регіоні України.