Привіт гість. Для входу на сайт потрібно ввійти або зареєструватися!

В 1989 році розпочав свою роботу гуртожиток №1 Новобузького коледжу Миколаївського державного аграрного університету. Тут діє готель для приїжджих, кімнати відпочинку та самопідготовки, бібліотечний пункт, кімната студентського самоврядування та спортивна кімната з тренажерами.

 

Для створення затишку приміщення, стіни коридорів оформлені квітами та декоративними рослинами, картинами та фотографіями.

В гуртожитку 102 житлові кімнати, в яких проживає 186 студентів та 6 сімей молодих викладачів. Кімнати розташовані на п’яти поверхах. Ліве крило для хлопців, праве – для дівчат. Приділяючи відповідну увагу естетичному оформленню кімнат, ми виховуємо естетичні смаки студентів. У гуртожитку проводиться конкурс на кращу естетично оформлену кімнату: «Затишно в кімнаті – затишно в моїй душі». Під систематичним контролем знаходяться санітарний стан кімнат та місць загального користування, які за постійним графіком перевіряються членами ради гуртожитку і щотижня підводяться підсумки. Результати їх оголошуються через «Дошку інформації». А в кінці навчального року традиційно оголошуються підсумки огляду-конкурсу на кращу кімнату, кухню. Визначаються переможці, який дирекція коледжу матеріально заохочує.

Під керівництвом вихователя при гуртожитку працюють гуртки: «Школа здорового способу життя» та «Берегиня». В народознавчому гуртку «Берегиня» студенти організували індивідуальну роботу щодо відтворення стародавніх виробів. Реставровано експонати: весільний посаг, полові килимки, макітри, ткацький верстат, відтворено елементи інтер’єру селянської хати. Гурток виховує студентів на національно-патріотичних традиціях, залучає до джерел національної культури та народознавства, розкриває сутність душі української.

Дозвілля є важливою сферою формування особистості. Рада гуртожитку, старостат організовують цікаві вечори відпочинку, конкурси, змагання.

Сьогодні у нас найпопулярнішими формами відпочинку студентів є «Супермен шоу», розважальні програми: «Містер Браво», «Я плюс Ти», «Турнір справжніх господинь».

Центром спілкування, контактів, дискусій став клуб «Молода сім'я». Любов і злагода в сім'ї, вміння відпочити, вести домашнє господарство, особливості психології чоловіка та жінки – це той далеко не повний перелік роботи клубу. Проводяться дискусії: «У чому суть сімейного життя», «Хто я у цьому світі?». Розважальні програми: «Перше побачення», «Стояв козак з молодою». Конкурси на кращу студентську сім’ю, «Сімейний пиріг», «Дівочі секрети». Проводяться тести, наприклад: «Ваш стиль спілкування», рольові ігри: «Раптовий гість у домі». Відбуваються зустрічі з лікарями, представниками соціальної служби для молоді, управління соціального захисту населення, відомої косметичної фірми.

Кожного року в гуртожитку проводиться виставка-конкурс студентських робіт традиційного декоративно-прикладного мистецтва та народних промислів «Сяйво надій». Маємо надію, що виставка прилучатиме студентів до Добра, до Любові, до високого Гуманізму.