Привіт гість. Для входу на сайт потрібно ввійти або зареєструватися!


 

Гончаренко Людмила Василівна – голова профкому студентів Новобузького коледжу Миколаївського національного аграрного університету, викладач німецької мови, спеціаліст вищої категорії, викладач методист

 

Студентський профком – гарант захисту соціальних прав студентів коледжу

Хто знає – той мудрий

Хто мудрий – той добрий

Сократ

Профспілкова організація студентів Новобузького коледжу МНАУ – самостійна, непартійна, неприбуткова організація, яка об’єднує на добровільних засадах 835 студентів коледжу. Вступ студентів до профспілки проводиться на добровільних засадах, без будь-якого обмеження через національність, стать, партійність або релігійні переконання. Основними напрямками діяльності профкому студентів є здійснення соціального та правового захисту студентства.

Діяльністю організації керує профспілковий комітет, до складу якого входять профорги груп. Основне завдання профкому – бути опорою для студентів та захищати права усіх разом і кожного окремо, тому його робота спрямована на: захист соціально-правових інтересів членів профспілки, створення належних умов навчання і проживання, участь у роботі стипендіальної комісії. Особлива увага приділяється роботі зі студентами пільгових категорій. Для цього у профкому існує реєстр студентів, які потребують соціального захисту: сироти, інваліди та студенти з малозабезпечених сімей. Для ефективного виконання своїх функцій і організації роботи у всіх напрямках створено комісії:

-          комісія захисту соціальних прав студентів;

-          комісія з питань культури і спорту;

-          житлово-побутова комісія;

-          ревізійна.

Комісія із захисту соціальних прав студентів займається вирішенням соціально-правових питань.

Соціальний захист малозабезпечених та інших незахищених категорій студентів коледжу здійснюється шляхом надання одноразової допомоги (за наявності відповідних документів) та оформлення належних пільг студентам із числа дітей-сиріт, інвалідів.

На початку вересня профком звертається з клопотаннями до адміністрації коледжу про звільнення від сплати за проживання у гуртожитку сиріт, інвалідів та дітей, які залишились без батьківського піклування. Щороку двоє студентів з малозабезпечених сімей, які мають достатній та високий рівень навчальних досягнень, отримують додатково профспілкову стипендію обласної профспілки працівників АПК в сумі 100 гривень.

За ініціативою профкому студенти приймають участь у благодійних акціях до Дня інвалідів, до Дня захисту дітей та до Дня інвалідів зору. Щорічно студенти цих категорій забезпечуються продуктовими наборами. Наприкінці грудня студенти, які мають власних дітей, одержують для них у профкомі студентів новорічні подарунки. Щосеместру активи груп подають клопотання на звільнення від оплати профвнесків студентів, які навчаються на контрактній формі в зв’язку з важким матеріальним станом.

Профспілковий комітет Новобузького коледжу МНАУ має затверджений кошторис видатків. Допомога надається студентам в таких випадках: одруження, народження дитини, смерть одного з батьків, складне матеріальне становище та лікування. Студенти, які мають критичний матеріальний стан, отримують талони на харчування за рахунок профспілкового комітету. Щосеместру ми заохочуємо та преміюємо студентів, які відзначилися вагомими досягненнями у навчанні, культмасовій та спортивній роботі.

З ініціативи студентів разом з адміністрацією коледжу розроблені та затверджені положення про щорічні конкурси: на кращу навчальну групу та кращу студентську кімнату в гуртожитку студмістечка. Переможцям вручаються призи, надається матеріальне заохочення.

Як профспілка може допомогти організувати дозвілля студента? Все залежить від особистої ініціативи студентів.

Згідно з планом виховної роботи коледжу студентський профком  постійно бере участь у різноманітних культмасових та спортивних заходах, що проводяться в Новобузькому коледжі МНАУ та за його межами. Це фінансова підтримка у проведенні новорічних свят (придбання ялинок, ялинкових прикрас та призів) для студентів, різних студентських вечорів, святкування першого дзвоника та випускних балів, олімпіад, конкурсів «Кращий за професією», «Студент року», фестиваль «Софіївські зорі». З творчим піднесенням проводиться день працівників сільського господарства, гра Клубу веселих та кмітливих між відділеннями  коледжу на кубок директора коледжу.

Найбільш яскравим є підтримання організації поїздок в театр, екскурсії в Крим та Умань, туристичні поїздки в гірські Карпати та походи за межі району.

Профком скеровує діяльність всього профактиву на формування здорового способу життя, здійснює планування роботи, проводить засідання профкому, на яких розглядаються питання соціально-правового захисту студентів, створення безпечних умов для навчання та проживання, співпрацює з адміністрацією коледжу на принципах соціального партнерства у всіх питаннях.

Про свою роботу звітуємо перед членами профспілки студентства та надаємо вищим у порядку підлеглості профспілковим органам інформацію, що стосується діяльності профкому. Проведено роз’яснювальну роботу про роль і завдання профспілки в коледжі, права, обов’язки та переваги членів профспілки. Тому головне завдання студента вчитися, а вирішувати соціальні проблеми буде команда профкому. Наша профспілка і справді є чудовою школою життя, багато чим допомагає соціально незахищеній молоді.

Можна по праву вважати себе щасливим, коли потрапляєш до нашого колективу.