Привіт гість. Для входу на сайт потрібно ввійти або зареєструватися!

НОВОБУЗЬКИЙ КОЛЕДЖ МИКОЛАЇВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


Новобузький коледж Миколаївського державного аграрного університету – один із старих сільськогосподарських навчальних закладів на Миколаївщині.

В 1924 році у приміщенні розформованої ще у 1920 р. учительської семінарії почала роботу агропромшкола з трирічним терміном навчання. За п’ять років її колектив підготував 200 спеціалістів.

В 1930 р. на її базі був створений технікум механізації сільського господарства, реорганізований через рік в технікум соцобліку, а пізніше – в агрономічний. За десять довоєнних років тут підготовлено понад 400 сільських бухгалтерів та агрономів рільництва.

 

Під час окупації Нового Бугу (серпень 1941 – березень 1944) технікум не працював. Відновлений в 1944 р. технікум продовжує підготовку і випуск агрономів до 1949 року.

Реорганізований у 1947 р. в технікум механізації сільського господарства, він став готувати техніків-механіків шляхом стаціонарного, а з 1953 р. – і заочного навчання, доводячи щорічний випуск до 270 осіб.

Технікум постійно зміцнює свою навчально-виробничу базу, поліпшує культурно-побутові умови учнів і співробітників за рахунок державних асигнувань. У 1983 р. введено в експлуатацію новий навчальний корпус на 920 учнів.

Учбове господарство зернового та м’ясо-молочного напряму, учбово-виробничі майстерні, класи і лабораторії, різноманітне обладнання, наочні посібники, ТЗН – все це створює відповідні умови для проведення теоретичних та практичних занять учнів на належному рівні.

Наявність чотирьох гуртожитків, їдальні, актового залу, 3 кімнат-музеїв, спортивного залу, військового і спортивного майданчиків та інших об’єктів культурно-побутового призначення створюють сприятливі умови для широкого розвитку позакласної та культурно-масової, військово-патріотичної, спортивної, творчої роботи, художньої самодіяльності, для всебічного розвитку і культурного відпочинку учнів та співробітників.

У 1965 р. відкрите нове відділення "Електрифікація сільського господарства". За 39 років технікум підготував близько двох тисяч техніків-електриків. Нині на відділенні навчається більше двохсот студентів. У їхньому розпорядженні дев’ять кабінетів і лабораторій.

З 1984 р. у технікумі почали навчати студентів із спеціальності "Будівництво та експлуатація будівель і споруд". Сьогодні на цьому відділенні понад 200 студентів.

В 2003 р. технікум введений як структурний підрозділ до Миколаївського державного аграрного університету. В березні 2004 р. технікум отримав статус коледжу і перейменований в Новобузький коледж Миколаївського державного аграрного університету.

В коледжі є велика актова зала, де проводяться урочисті збори, уроки мужності, тематичні вечори, конференції. Організовуються і проводяться походи в місцевий музей. Весь викладацький колектив прагне, щоб із стін коледжу виходили не тільки хороші спеціалісти сільськогосподарського виробництва, а всебічно розвинені молоді люди.

У коледжі є найбільша в місті Новий Буг спортивна зала, спортивний комплекс, тир. Поряд – великий стадіон для проведення усіх видів спортивних змагань.

У навчальному процесі використовуються активні форми: ділові ігри, уроки на виробництві, екскурсії, на уроках використовуються ТЗН, обчислювальна техніка, з вересня 2003 р. в навчальний процес впроваджена модульно-рейтингова технологія навчання. Дипломні роботи виконуються на реальній основі, щоб їх можна було використати на практиці.

Всю учбово-методичну роботу очолює методична рада, на засіданнях якої заслуховуються звіти викладачів з методичної роботи, про стан викладання навчальних предметів, організації виховної роботи.

Виробнича практика є важливою складовою частиною навчального процесу. Вона проходить в господарствах Миколаївської області, а також в лабораторіях, майстернях технікуму та учбово-дослідному господарстві. В 2004 р. навчально-матеріальна база коледжу поповнилась за рахунок передачі до коледжу виробничих майстерень і МТП Новобузької “Райсільгоспхімії". За час проходження практики учні одержують робітничі професії.