Новини бібліотеки.


Брейн-ринг   «По сходах бізнесу»

Знання економіки необхідні нам  повсякчас, тому що так чи інакше  з економікою пов'язана вся людська діяльність  і кожен з нас в тій чи іншій мірі хоч раз побував в ролі бізнесмена. Одна із заповідей бізнесмена  говорить: ”Удача сприяє освіченому.”

Сьогодні - успішний комерсант – це високоосвічений спеціаліст. Хороший бізнесмен повинен добре знати  основи бухгалтерської справи. І наші учасники сьогодні покажуть свої знання з обраного фаху.

26 вересня  бібліотека організувала і провела брейн-ринг „По сходах бізнесу” за участю студентів 3-го курсу спеціальності „Бухгалтерський облік”. Майбутні фахівці змагалися і в знанні історії економіки та бухгалтерського обліку, по опису відгадували економічні терміни та давали їм визначення, продемонстрували свої знання  зі світової літератури та знання українських прислів’їв та приказок про гроші та золото.

 


Журі в складі: голови циклової комісії Чорній І.Б. і викладача спец дисциплін Шкурлатовської В.В. визначило  переможця. Команда-переможець, очолювана студенткою Лебедик А. показала хороші знання зі спеціальних дисциплін, згуртованість та кмітливість. Такі активні форми бібліотечної роботи  сприяють розвитку пізнавальної і розумової діяльності студентів. Учасники брейн-рингу отримали багато цікавої і корисної інформації, повторили пройдений матеріал з фахових дисциплін.


 

 


 

 

Засідання круглого столу

„Людина розумна. Яка вона і як нею стати”

Що таке Розум? Всі ми вживаємо це слово чи не щодня: в нашій українській мові багато приказок, прислів’їв ,фразеологічних словосполучень

про розум, які ми згадуємо і тоді,  коли картаємо себе за нерозумні вчинки (Погана справа ,коли голова дірява),настанови батьків та вчителів дітям „взятися за розум”, а у відповідь нерідко чуємо, що „Я хочу жити своїм, а не чужим розумом” і таке інше.

В читальному залі коледжу 20 листопада відбулося засідання круглого столу „Яка людина розумна і як нею стати”

Яка людина розумна і як нею стати? Під такою назвою в бібліотеці Новобузького коледжу Миколаївського національного аграрного університету 20 листопада  відбулося засідання круглого столу, в якому прийняли участь викладачі коледжу  Григоренко О.І., Кузьменко Л.М., Кузьменко А.С. ,Кушнір О.А., бібліотекар Козаченко О.П., відмінник навчання, студент 41-Б групи Звєков Є. Ведучою заходу була завідуюча бібліотекою  Гливенко О.С.

 

В читальному залі коледжу зібралися студенти як перших, так і старших курсів.

Питання, які виносились для обговорення : що таке розум та інтелект, чи тотожні ці поняття, як визначається коефіцієнт інтелекту, задатки і здібності людини, спадковість  та інтелект, і саме головне: як стати розумною людиною. Важливість останнього хвилює і батьків, і педагогів, всіх, хто хоче чогось досягти в житті. Адже в наш складний час не все вирішують гроші. Чому ж закладену від народження здатність мислити одні люди реалізують сповна, а  інші – ні. Хоча ніхто свідомо не планує залишитися неуком. Річ у тому, що одного бажання досягти певної мети мало. Треба наполегливо йти до бажаної цілі, не боятися труднощів, долати перешкоди, постійно вчитися і самовдосконалюватися.

Григоренко О.І. та Козаченко О.П. давали поради аудиторії, що потрібно робити, щоб стати розумним, як розвивати свою пам’ять .Мозок ,як і м’язи, потребує постійного тренування . Це і читання книг, поповнення словарного запасу, спілкування з розумними, цікавими людьми, самостійність у прийнятті рішень, розв’язування кросвордів, головоломок та ребусів, навіть настільні ігри-все це буде тренувати вашу пам’ять, розвивати мислення, грамотність,  усне мовлення.


 

А головне ,на чому наголошували  учасники круглого столу, це те, щоб добре навчатися ,треба подолати лінь. Від лінощів починається падіння і чим довше воно триватиме, тим нижче впадеш і тим важче буде піднятися. А вже перша невеличка перемога додасть сили, поверне віру в себе. Сама велика перемога – це перемога над собою.

Учасники засідання побажали всім присутнім  досягти успіхів перш за все в навчанні, спрямувати власні зусилля на  самовиховання і  самовдосконалення. Адже як казав Плутарх : „Розум - це не посудина, яку треба наповнити, а  вогонь,